Sateinen päivä talviurheilun Mekassa. Ei paljon hanki vielä valkaise harmaata maisemaa, mutta odotellaan, josko pian tulisi. Sopiva keli tarkistaa strategisia mittoja. Ei muuta kuin rauhoittavan punainen valaistus päälle eteiseen, koira syliin ja vaaka jalkojen alle. Ja mitat tarkentuvat.

Vaaka näyttää lukemaa 92,1 kg. Kun siitä otetaan pois s1252226497_img-d41d8cd98f00b204e9800998ealskean isännän paino 68 kiloa voidaan todeta, että Peetulle on kertynyt painoa 24,1 kiloa. Seuravaksi herkkua suusta sisään ja säkäkorkeuden mittaus: noin suurinpiirtein 57 cm. Kelpo mitoissa meitin hauveli.

Ulkolenkkeily ei tänään suju, kun vettä tulee taivaan täydeltä. Pieni jännityskin väreilee perhepiirissä, pentukurssi alkaa maanantai-iltana. Mitähän meille siellä opetetaankaan?

Peetun katukäytöksessä on kurssille mentäessä ajoittain toivomisen varaa. Toisten koirien ohittaminen herättää välillä suunnatonta mielen kuohuntaa, kun pitää päästä vähän ärhentämään siistin sivuuttamisen sijasta. Tämäkin taito tulee varmaan meillä kehittymään, kunhan päästää harjoittelemaan alkavalla kurssilla ilmeisesti opastettavia taitoja.

Koipipissaaminen on tullut lähes 50%:sti käyttöön. Koipi nousee pissansujahduksen tahtiin sangen sujuvast noin joka toinen kerta. Pääosin oikea takakoipi, mutta välillä myös vasen jalka heilahtaa kaareen. Pikapissat koiven kohoituksella tapahtuvat kyllä niin nopeasti, ettei nokialainen kuvausväline ja ekstranopea isäntä pysy millään tahdissa mukana. Kuten pissakuvasta näkyy.

1252226523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Pentukurssia odotellessa hau hau Renkomäestä. Jonkun kuuluisan runoilijan sanoin: "Sataa sataa ropisee, pili pili pom. Koko pikku Peetu nyt, kastuu aivan uh uh uh" eikä sitten lenkkeilläkkään.