Tänä vuonna Noppa on viettänyt synttäreitään mökillä vanhempieni kanssa, kuten viime vuonnakin. Nyt ei vaan päässyt pilkullisia sisaruksiaan moikkaamaan, mutta synttärikakku on ainakin vielä komeampi kun edellisvuonna. Synttärilahjaksi Noppa sai oravavinkulelun, jota availlaankin kuvassa.

Mökillä katsomassa Hector-heppaa ja hiihtämässä. ^

 

Muuten Nopalle kuuluu hyvää. Noppa pääsee käymään paljon koirapuistoissa, etenkin silloin kun on ollut päivän hoidossa vanhempien luona. Silloin Noppa kiertää yleensä molemmat lähellä olevat koirapuistot ja saa muutenkin olla ulkona ison osan päivästä. Kyllä sitten illalla nukuttaan hyvin. Noppa on myös käynyt paljon mökillä talven aikana.

Talvi oli sen verran kylmä, että Nopalle ostettiin tossut. Tossujen kanssa kävely oli aluksi erittäin hauskan näköistä, mutta niihin tottui nopeasti. Nopalla olikin pahimpien pakkasten aikaan päällään fleece-haalari, takki, kauluri ja tossut. Huvittuneita katseita kyllä tuli lenkeillä, mutta eipähän palellut!

 

Helmikuun alussa Noppa tuli yhtäkkiä todella kipeäksi. Aamulla Noppa oksensi ja sitä jatkui koko päivän. Ruoka ei mennyt alas eikä vesikään. Soitin eläinlääkäriin ja he olivat sitä mieltä, ettei ollut vielä välttämätöntä tulla käymään vastaanotolla. Kävin ostamassa apteekista ruiskun, jolla sain ruiskutettua vettä Nopan suuhun. Noppa oli erittäin heikon ja vaisun oloinen. Seuraava päivä meni samalla tavalla, eikä vieläkään koskettu edes veteen. Nopan vointi oli vieläkin huono, mutta ehkä hieman parempi kuin edelllispäivänä. Eläinlääkäri otti verikokeet ja tulokset näyttivät normaaleilta. Kuumetta Nopalla ei ollut. Lääkäri epäili, että Nopalla olisi joku bakteerin aiheuttama suolistotulehdus. Noppa sai antibiootit, oksennuksenesto- ja mahansuoja-piikin sekä nestettä nahan alle. Noppa oli aika hurjan näköinen tullessaan vastaanottohuoneeseen, koska sillä oli suuri patti täynnä nestettä niskassa. Neste kyllä imeytyi nopeasti ja Noppa oli heti nestetytyksen jälkeen paljon pirtempi ja normaalin oloinen. Noppa alkoi vähitellen syömään normaalisti ja parin päivän päästä se oli taas terve. Onneksi Noppa parani nopeasti ja selvittiin säikähdyksellä!

Nopalla oli juoksut syyskuun lopulla ja niitä seurasi tuttuun tapaan valeraskaus. Tällä kertaa valeraskaus meni ohi ihan itsestään, vaikka pitkään kestikin. 

 

Noppa sai jouluna niin paljon lahjoja, ettei jaksanut edes avata kaikki samana iltana. ^    Noppa lempipuuhassaan - imeskelemässä koiraa. ^ 

 

Mitäs muille E-pennuille kuuluu, kirjoitelkaahan kuulumisia tänne! :)