Hei,

1250426897_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eddie kolovedellä heinäkuun lopussa.

Eddie l. Magical spot's Easy Living asustaa Savossa Siilinjärvellä. Dalmis on ennestään tuttu rotu, sillä edellinen koiramme oli myös pilkullinen. Vappuna jouduimme suureksi suruksemme Pablosta (Chatterly's Odysseus) luopumaan nopeasti etenevän ihokasvaimen takia, emmekä kauaa koiratonna osanneet elää.

Eddie on mainio tyyppi ja kotiutunut perheeseen hienosti! Sisäsiisteys toimii mökeillä pienemmissä neliöissä, mutta 2-krs kodissamme vahinkoja tulee vielä päivittäin - välillä sanomalehdille, mutta myös ihan paljaalle lattialle. Viime viikkoina rohkeutta on tullut roimasti lisää, ja lenkkeilyinto kasvanut - aluksi kauemmaksi tutusta ympäristöstä meneminen selvästi pelotti, ja välillä piti pysähtyä istumaan ja ihmettelemään. Alusta saakka olemme pitäneet Ediä paljon irti, ensin Eddie ei juuri irtautunut, mutta nyt rohkeuden kasvaessa alkaa dalmikselle tyypilliset hepulijuoksut näkyä. Lenkkireitin varrella on Siilinjärven ratsastuskeskus ja hevosia laitumella, jonne onkin mukava kirmata juoksentelemaan - ei hevosia kiusaamaan (dalmismaisesti ei hevosia kummastele) vaan ihan omaksi iloksi.

Oman reviirin Eddie on omaksunut suvereenisti molemmilla mökeillä, ja sitä myös haukkumalla puolustaa. Koloveden mökillä on mökkinaapurina häkissä kolme norjanharmaata, joilta Eddie oppi pystykorvamaisen sarjahaukun... Muutenkin viettejä löytyy, pienestä pitäen Eddie on ollut kova poika piilottamaan kaikenlaista, puruleluista muihin saalisiin kuten ihmisten vaatteisiinn. Eddien ehdoton bravuuri on pallon ja lelujen noutaminen, mikä onkin lempileikki "riuhtomisen" lisäksi.

Eddie alkaa olla jo aika iso poika - painaa jo n. 21 kg (!), ja tänään Eddie nosti ensimmäisen kerran jalkaa - ei vain yhden kerran vaan kolmesti, eikä edes horjunut!

Mukava on ollut lukea muiden pentuetovereiden kuulumisia, sori, että meidän mukaantulo kesti, lupaan jatkossa olla aktiivisempi!

Bambi-äippää ei olla vielä tavattu, mutta Jenniin ollaan oltu yhteydessä, joten tarkoitus on. Jenni kyseli myös halukkuuttamme osallistua paikallisten dalmisten agi-treeneihin, ja aikomus on mennä mukaan - Pablonkin kanssa 1:ssä aikanaan kilpailtiin (muutama tulos & paljon hyl, mutta hauskaa oli!).

Oikein vauhdikasta loppukesää!

Eddien poppoo

1250427042_img-d41d8cd98f00b204e9800998eEddie soutaa 

1250427089_img-d41d8cd98f00b204e9800998e